EGS Projects - De partner voor duurzame projecten

Laadpalen

Uw elektrische wagen thuis opladen wanneer het u past

De toekomst is elektrisch

Wij zorgen dat u thuis klaar bent voor die toekomst.

We rijden alsmaar meer elektrisch. Een laadpaal thuis geeft u de mogelijkheid om uw elektrische wagen op te laden wanneer het u het beste uitkomt. Word op die manier onafhankelijk van openbare laadstations en hun beschikbaarheid en vermijd laadstress. Thuis laden is bovendien over het algemeen goedkoper dan het gebruik van openbare laadstations, gezien de lagere elektriciteitstarieven… Extra interessant in combinatie met zonnepanelen (en een thuisbatterij)!

Voordelen van onze laadpalen op een rij

Gegarandeerde kwaliteit

Voor onze laadpalen gaan we voor kwaliteit. Daarom werken we met 1 van de top 10 leveranciers wereldwijd. Onze favorieten zijn de laadpalen van Webasto, met name de Webasto Unite en Pure.

Installatie zonder zorgen

Wij zorgen voor de laadpaal die precies voldoet aan uw behoeften. Daarnaast voorzien wij de juiste aansluitingen en installatie zodat u zonder zorgen kunt laden.

Opladen met eigen opgewekte stroom

Hebt u al zonnepanelen liggen, eventueel met een thuisbatterij, of bent u van plan om een dergelijke investering te doen? Wij zorgen ervoor dat u kunt laden met de energie die u zelf heeft opgewekt!

Betrouwbaar opladen

Onze werkwijze

We bekijken eerst uw situatie. Uw wagen en uw bestaande elektrische installatie beïnvloeden immers de keuze die u moet maken. We kijken naar welke laadpaal van Webasto het best bij u past en doen u een voorstel op maat. Daarnaast regelen wij de elektrische keuring na installatie.

Webasto Unite 22 kW

De Webasto Unite 22 kW is een slimme laadpaal geschikt voor alle elektrische auto’s. Via de app of via de Webasto Portal heeft u altijd inzicht in uw laadsessies en kunt u ook het laadstation beheren. De Webasto Unite biedt een schaalbaar en makkelijk instelbaar laadvermogen tot een laadvermogen van 22kW. U kunt via DIP-switches 10, 13, 16, 20, 25, 30, 32A instellen of het amperage instellen via de geïntegreerde Web-interface of Webasto Charger Setup App in stappen van 1A.

Kenmerken

Stopcontact/outlet

Het starten en stoppen van het laden kunt u doen met een RFID laadpas of druppel en het zogenaamde Scan & Charge via de QR code op de lader met uw mobiele telefoon. Het kan verder ook via de Webasto ChargeConnect Portal en via de Webasto ChargeConnect App. U kunt de lader ook zo instellen dat deze altijd klaar staat om direct het laden te starten zonder authenticatie.

U kunt uw Webasto Unite gemakkelijk beheren en bedienen op afstand met Webasto ChargeConnect. Dit is toegang tot het laadstation via de Webasto portaal en app. Daarnaast kan u ook uw laadsessies starten of stoppen met een RFID laadpas.

U kunt het laadstation vergrendelen/ blokkeren via een sleutel (onderaan het laadstation). Als u dat doet dan kan het station niet misbruikt worden door een ander omdat het hiermee stroomloos gezet wordt.

De Unite is uitgerust met een geïntegreerde DC lekstroombeveiliging. Dit maakt een Type-B aardlekbeveiliging overbodig.

Via duidelijke LEDs aan de voorzijde van het laadstation wordt de laadstatus en eventuele errors getoond. De laadstatus is natuurlijk ook in te zien via de app.

Dit laadstation kan zowel binnen als buiten geplaatst worden. Het laadstation is bestand tegen zonlicht en omstandigheden zoals regen en hagel.

Dit laadstation kan zowel binnen als buiten geplaatst worden. Het laadstation is bestand tegen zonlicht en omstandigheden zoals regen en hagel.

De garantie is 2 jaar volledige garantie op de laadbox en op de bijgeleverde laadkabel. De garantie geschiet op carry in basis.

Webasto Pure 11 kW

De Webasto Pure II Black Edition 11 kW is een hoogwaardige laadpaal geschikt voor auto’s met een type 2 aansluiting aan autozijde. Deze laadbox kan met 1 of 3 fase laden met maximaal 11 kW aan laadvermogen.

Kenmerken

Vaste laadkabel aan het laadstation

De bijgeleverde laadkabel heeft een vaste verbinding met lader. Hierdoor is het niet meer nodig om de kabel elke keer uit de kofferbak te halen. U hoeft alleen de steker uit de houder te pakken en in de auto te steken om het opladen te starten. U bergt de kabel gemakkelijk op door deze bovenlangs om het laadstation heen te slaan en de stekker in de houder te doen.

De lengte van de vaste bijgeleverde laadkabel is 4,5 meter of 7 meter. 

Via duidelijke LEDs aan de voorzijde van het laadstation wordt de laadstatus en eventuele foutmeldingen getoond.

U kunt het laadstation vergrendelen/ blokkeren via een sleutel (onderaan het laadstation). Als u dat doet dan kan het station niet misbruikt worden door een ander omdat het hiermee stroomloos gezet wordt.

Het laadvermogen van de Webasto Pure Black Edition 11 kW is instelbaar vanaf 1 x 8A tot 3 x 16A (11 kW). U kunt met dit laadstation zowel 1 fasig als 3 fasig laden.

De nieuwe Pure II heeft een interne DC lekbeveiliging in het laadstation beschikbaar. Daarmee kunt u dit. laadstation installeren achter een standaard aardlekschakelaar op een standaard krachtgroep of zekering. En dat scheelt u in de kosten voor installatie.

Dit laadstation kan zowel binnen als buiten geplaatst worden. Het laadstation is bestand tegen zonlicht en omstandigheden zoals regen en hagel.

De garantie is 2 jaar volledige garantie op de laadbox en op de bijgeleverde laadkabel. De garantie geschiet op carry in basis.

Wij werken met het volgende merk voor onze laadpalen voor uw woning

Getest en gekeurd in België!

Webasto is een Duits bedrijf en wereldwijd partner van bijna alle autofabrikanten (zoals BMW en Audi). Het bedrijf hoort tot de top 10 leverancies in de automotive industrie. Naast laadpalen levert Webasto ook onderdelen die in veel auto’s gebruikt worden. Denk aan batterij-, dak en verwarmingssystemen.

Met een Webasto laadpunt bent u verzekerd van een betrouwbaar product dat gewoon doet wat het moet doen. Zo bent u zeker dat u jarenlang probleemloos uw elektirische voertuigen kan opladen.

Vraag uw offerte aan

Ga voor een duurzame en slimme investering in uw woning en vraag uw offerte op maat aan.

Wij geven u een gedetailleerd beeld van alle kosten en vertellen u uitgebreid over wat u kunt verwachten van uw installatie.

Op zoek naar een andere duurzame oplossing binnen de EGS Group?

Ontdek ook onze andere diensten voor particulieren en bedrijven!
Waaronder airco’s, warmtepompen, warmtepompboilers, domotica, smarthome installaties en elektriciteitswerken!

Zonne­panel­en, batterij­opslag en laad­pal­en voor bedrijv­en

Zonne­panel­en, thuis­batterij­en en laad­pal­en voor parti­cul­ieren

Elektriciteits­werken en domo­tica / smart home voor particulieren en bedrijven

Heeft u nog vragen?

In onze FAQ vindt u antwoorden op de meestgestelde vragen. Graag liever persoonlijk contact? Contacteer ons dan via het contactformulier.

Onze experts staan klaar om naar u te luisteren en u verder te helpen!

Wenst u meer informatie over EGS Projects of heeft u een vraag? Contacteer ons dan via het contactformulier.

Onze experts staan klaar om naar u te luisteren en u verder te helpen!

Contacteer ons!